Lukács Zoltán Gábor

Közgazdász, India-kutató, író, tolmács, a Sorslevelek vezetője, alapítója. Házas, két gyermek édesapja, a Pilisben él. A teát tisztán, a curryt csípősen szereti.

A. Gergely András díj

A. Gergely András (AGA) kiemelkedő kulturális antropológus oktató, kutató volt, ezenkívül egy olyan tehetségkutató, aki az OTDK mozgalom keretében évtizedeken át szolgálta odaadással a következő generáció kutatói kiteljesedésének nemes ügyét. Emlékére a Magyar Kulturális Antropológiai Társaság 2023-ban megalapította az interdiszciplináris megközelítéseket alkalmazó antropológiai dolgozatokat támogató A. Gergely András-díjat, amelyet az OTDK Társadalomtudományi szekció Kulturális és Szociálantropológia tagozatának egyik résztvevője nyerhet el.
A díj idei nyertese: Lukács Zoltán Gábor (Milton Friedman Egyetem) „A személyes tér és idő megélése a magyar és a dél-indiai kultúrában” című dolgozatával.

Utazásaink

Könyveim

Sorslevelek, az indiai pálmalevelek évezredes titka

India ősi szent könyvtáraiban pálmalevél kéziratok millióit őrzik, amiken emberi sorsokat, életfeladatokat rögzítettek a régi korok bölcs mesterei. Céljuk az volt, hogy segítsék és támogassák az emberiség életét, hogy mindannyian boldogan és kiegyensúlyozottan teljesítsük a sorsfeladatunkat.

Útmutatást és tanácsokat kaptam a levelek őrzőitől, guruktól, felolvasóktól. A könyvben részletesen bemutatom a folyamatot, az India ősi bölcsességét a mai kor emberéhez eljuttató rendszer működését.

Az Akasha templom titkai

Az Akasha-krónika a végtelen égi tudás, az emberiség közös emlékezete. Dél-India egy kisvárosa rejti ezt a templomot, ahol ez a szent energia összekapcsolódik világunkkal. Itt éltek és alkottak évezredeken át a Maharishik, az emberi életutak millióit sorslevelekre rögzítő ősi mesterek. Eljött az ideje, hogy megnyissák a kapukat, a tudatosság terét, ahol meglelhetjük életünk válaszait.

Egy különleges könyv, ami az indiai guruk áldásával íródott, több kiutazást és éveken át tartó kutatást követően. Régi korok rejtett tudását és misztikumát mutatja be. Megismerhetjük belőle az ősi indiai próféták titokzatos szentélyének tanításait és történeteit.

Noé bárkája a XXI. században

A könyv a bibliai özönvíz egy egészen új, eddig feltáratlan magyarázatát és megközelítését mutatja be. Megérthetjük belőle az életünk fő mozgatórugóit. Rávilágít arra, hogy merre is halad a hajónk az élet tengerén, mi vár ránk a végső kikötőben és onnan milyen formában indulhatunk tovább. Ahogy a Biblia írja, az utolsó időket járjuk, a régi világ elfáradt. Új energia közeleg, új korszak vár ránk.

Talán hamarosan lehetőségünk lesz felszállni Noé új bárkájára, ami a XXI. században jön el értünk?